Το πλακάτ και ο οπαδός που θα θυμάται για χρόνια την 28η Απριλίου

Μια ημερομηνία έχει σημαδέψει την Ιντερ στη σύγχρονη ιστορία της: η 5η Μαΐου του 2002. Τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη τη μαγική ημέρα, είναι γνωστά.

Στα γρήγορα… Οι νερατζούρι πήγαιναν να πάρουν το πρωτάθλημα στη Ρώμη, απέναντι στη Λάτσιο. Την ίδια ώρα, η Γιούβε έπαιζε εκτός στην Ουντινέζε. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Μοράτι, γι’ αυτό και ό,τι ακολούθησε μνημονεύεται μέχρι σήμερα και έτσι θα γίνεται και στο μέλλον. Ό,τι γράφτηκε, δεν ξεγράφεται…

Η Ιντερ έφαγε τέσσερα από τους λατσιάλι και η Γιούβε έριξε δύο στο Ούντινε. Πρωτάθλημα Νο 26 στο Τορίνο! Είναι ένα από τα μεγαλύτερα στραπάτσα του Καμπιονάτο και συμπωματικά στο ρόλο του αποτυχημένου πρωταγωνιστούν οι νερατζούρι.Αυτή η ημέρα έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό των ιντερίστι και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Ετσι, ένας οπαδός της Ιντερ ήθελε να προαναγγείλει στους Γιουβεντίνους πως το Σαββατόβραδο στο Μιλάνο θα ήταν αντίστοιχο, αλλά με αλλαγή ρόλων.

«Καλώς ήρθατε στη δική σας 5η Μαΐου», έγραφε το πλακάτ που σήκωσε στο Μεάτσα ο νεαρός. Ξεπερνάμε πως το πρωτάθλημα δε θα το έπαιρνε η Ιντερ, άρα δεν υπάρχει σύγκριση και παραλληλισμός των γεγονότων, και πάμε στο σημαντικό της υπόθεσης.


Με τη Γιουβέντους παίζεις. Σκέφτεσαι να γράψεις ένα τέτοιο σύνθημα; Αφού είσαι τολμηρός, προχώρα το. Κάνε όμως τις καβάτζες σου και σήκωσε το χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό σου. Ασε το σε ένα κάγκελο του γηπέδου ώστε να μη φαίνεται πως είσαι εσύ αυτός που το έφτιαξε.Ο πρωταγωνιστής της φωτογραφίας δεν το σκέφτηκε έτσι. Κατάφερε όμως να γίνει διάσημος! Το στιγμιότυπο που χάρισε έχει παίξει παντού και τα σχόλια που το συνοδεύουν είναι ακριβώς όπως τα φαντάζεστε. Ηταν η δική του 28η Απριλίου. Θα τη θυμάται για χρόνια…